Csalánsaláta gyöngyhagymával ...

Csalánsaláta gyöngyhagymával ...


Csalánsaláta gyöngyhagymával és avokádóval

 Legfontosabb, hogy salátánkat  friss, zsenge csalánból készítsük, amely elkészítésnek számtalan módja van. Én most az általam legjobban kedvelt csalán saláta elkészítését mutatom meg.

Hozzávalók:

- 1-2 nagy csomó zsenge csalán ( Ph lúgos)

- 1 csomó zöldhagyma ( Ph lúgos)

- félérett avokádóból néhány szelet ( Ph lúgos)

- üveges gyöngyhagyma ( Ph lúgos)

- 3 db főtt tojás ( Ph enyhén savas, a sárgája erősen savas)

- só és egy pici ecet ( Ph lúgos)

- pici pirospaprika a tetejére

 Elkészítése:

- Csalánleveleket megmossuk és 2-3 centiméteres darabokra vágjuk,

- 1-2 percre leöntjük forró vízzel, majd lecsurgatjuk róla a vizet,

- beletesszük a kb.  0,5-1 centiméter hosszúra vágott zöldhagymát is,

- majd öntünk rá a gyögyhagyma levéből ízlés szerint és összekeverjük.

- Ha szükséges, akkor öntünk rá pár csepp ecetet!

- Főtt tojások fehérjét felkockázzuk, belekeverjük a salátába, és a gyöngyhagyma felét is.


Tálalni kezdjük:

- Kétfelé vettem a salátát.

1. felső kép, tetejét avokádó szeletekkel és gyöngyhagymával díszítettem.

Ez az ami igazi lúgosító saláta, mert a tojásfehérje nagyon gyengén savas, míg  a 

2. alsó képen rátettem a főtt tojás sárgáját is. Ennek azonban erősen savas  a Ph-ja.

Ezt érdemes figyelembe venni a fogyasztásnál.

 

 

Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!

Irina

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Sült hekk köretekkel
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Halételekre azt mondják, hogy a legegészségesebb ételek. Ph értékük az enyhén savas kategóriába van sorolva.
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. I.rész
Főételek, Egytálételek
A húsokat beletettem egy közepes fazékba és hidegvízzel felengedtem, hogy bőven ellepje a húst
Csirkemell másképp!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Csirkemell sokunk étrendjében örök klasszis és nemcsak a diétázók és valamilyen különleges étrendet követő ...
Hideg gyümölcsleves
Előételek/Levesek, Levesek
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. II.rész
Főételek, Egytálételek
Sertésköröm rántva sültburgonyával és paprikával
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Sült hekk, sütőtökpürével, héjában főtt burgonyával, olívaolajban átsütve, kaliforniai paprikával díszítve.
Habostorta rövid élete
Információk, Egyéb
Egy habostorta nem csupán édesség – igazi műalkotás, amely a cukrász keze alatt születik, és rövid, de ragyog ...
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. III.rész
Főételek, Egytálételek
Csülökpörkölt főtt burgonyával és káposztasalátával.
Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Mákostésztát szinte mindenki szereti. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés jellemzi.

További cikkek »