Húsvét napját ünnepeljük!

Húsvét napját ünnepeljük!


Húsvét napját ünnepeljük!

H-ófehér gyöngyvirág bontogatja szirmát,
Ú-t szélét szegélyezik gyönyörű ibolyák.
S-elymes fülű nyuszi ül a zöld fűben,
V-ele szemben játszik kölyke a sűrűben.
É-des virág illattal érkezett a tavasz.
T-ávoli faluban megkondul egy harang,
N-osza szalad a falu apraja- nagyja,
A -legszebb ruháját magára kapva.
P-adsorok megtelnek, együtt ünnepelnek.
J-ézus feltámadott! Hozsannát zengnek.
Á-rad az ének szó szerte a vidéken,
T-él hamvaiból a tavasz újra éled.
Ü-nnepeljük meg, hogy győzött az élet!
N-apsugarunk ragyog, éled a természet.
N-agylányaim hívják legkisebb gyermekem,
E-gyütt készítik a hímes tojást velem.
P-iros tojás készül, a sonka puhán itt vár,
E-gy tepsi sütemény a sütőben sül már.
L-egényeket hétfőn ezzel kínáljuk meg,
J-ól meglocsolnak, hogy ne hervadjunk el.
Ü-nnepünk így telik, mi együtt örülünk.
K-ikelet ragyogja be egész életünk!

Forrás Ismeretlen
Fotó forrása: pixabay.com
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Főzőtök előkészítése a fagyasztásra
Információk, Javaslatok/Praktikák
Felhasználása: Kiolvasztás után, úgy használjuk, mintha teljesen friss lenne.
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!
Konyhaműveletek 4/1 rész : Húsok
Információk, Javaslatok/Praktikák
A konyhai műveletek alatt azon tevékenységeket értjük, melyek révén az ételt elkészítésre és fogyasztásra a ...
Feketeberkenye lekvár és hasznossága
Információk, Javaslatok/Praktikák
Gazdag C-vitaminban, K-vitaminban, B-vitaminokban, mangánban és káliumokban, ami támogatja az immunválaszt és csö ...
A GULYÁSLEVES! Te hogy készíted?
Információk, fontos
Több forrás is megegyezik abban, hogy az étel születését, elterjedését az alföldi pásztorélethez kapcsolja
Hideg gyümölcsleves
Előételek/Levesek, Levesek
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!
Főzött (párolt) fejessaláta
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Fejessalátát pici olívaolajon párolhatjuk is majd ízesítve kiváló salátát kapunk.
Szeged és környéke mindennapos ételei
Kiemeltek, Ajánló
Útnak indítjuk receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és Szeged környéki ételeket mutatunk be, amelyek a konyh ...

További cikkek »