Petrezselymes burgonya
Petrezselymes burgonya
Hozzávalók:
1-1,2 kg burgonya
1-2 csomó petrezselyem zöldje
só, és néhány evőkanál olaj
Elkészítése:
Burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockára vágjuk ízlés szerint.
Sós vízben puhára főzzük, öntsük le a levét, de az utolsó kb. egy dl hagyjuk rajta.
utána:
-Tegyünk egy edénybe olajat,/ ha előzőleg rántott, vagy sült húst készítettük, akkor abból szűrjünk le egy keveset és azt használjuk, mert rendkívül jó ízt ad a burgonyának.
-Öntsük rá a főtt burgonyát, fakanállal kíméletesen keverjük át majd
-Tegyük rá az előzőleg, megtisztított és apróra vágott petrezselyem zöldet és ismét keverjük át óvatosan. Ha szükséges tegyél bele agy kicsi sót!
-Ezt a műveletet lassú tűzön és kíméletes kevergetés mellett tegyük néhány / 2-5/ percig, mert egyébként lesül.
Mi kicsit puhábban szeretjük. Az állagát a főtt burgonyán hagyott lé mennyiségével szabályozhatod.
Ha túl sok levet hagytál rajta, akkor tartsd kicsit tovább a tűzön kíméletes kevergetés mellett és elforrja a levét.
Megkapod a kívánt állagot.
Rántott szeletekhez, sültekhez rendkívül finom.
Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?
ÍzVilága cikkajánló
Sertéspörkölt főtt burgonyával
Főételek, Pörköltek
Általában gazdagon fűszerezzük, az erős és csípősebb ízeket is bátran használjuk hozzá.
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. I.rész
Főételek, Egytálételek
A húsokat beletettem egy közepes fazékba és hidegvízzel felengedtem, hogy bőven ellepje a húst
Tejszínes gombamártás
Főételek, Egytálételek
Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.
Sült csibemáj almával, rukkolával
Főételek, Sültek
A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó pá ...
Rántott szezámmagos karfiolrózsák
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Nagyon egyszerű az elkészítése, de nyersen (vagy enyhén párolva) a leghatékonyabb a lúgosító tulajdonsága ...
Édes hagyomány karácsonyra
Információk, Egyéb
A szaloncukor készítése nem ördöngösség, de igényel némi türelmet és kreativitást.
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!
Hideg gyümölcsleves
Előételek/Levesek, Levesek
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!
Egy gyors fánk receptje
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Gyorsan elkészíthető édesség ebédre, egy jó kis leves után, vagy egyszerűen csak délutáni desszertként fogyasztva.