Lúgosító magvak/őrlemények

Lúgosító magvak/őrlemények


Lúgosító magvak/őrlemények

 

Szervezetünk pH-értékének normál szinten tartása nagyon fontos az egészségünk szempontjából 1-től 14-ig terjedő skálán mérhető ez az érték, és ha 7 alatt van, akkor túl savasakvagyunk. 

 

Erősen lúgosító magvak:


Lúgosító magvak:

Mandula, köménymag, szezámmag, tökmag.


Enyhén lúgosító magvak:

- Tökmag, gesztenye, kókusz mogyoró,  szezám, római kömény, édeskömény.

- Gabonafélék: barnarizs, búza, fehérrizs, zab, fehérkenyér, keksz, rozskenyér, teljes kiőrlésű kenyér.

Fotó forrása: pixabay.com

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

További cikkek »