Találatok száma: 14 db
Lúgosító magvak/őrlemények
Szervezetünk pH-értékének normál szinten tartása nagyon fontos az egészségünk szempontjából 1-től 14-ig terj ...
Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek
Ha már fűszerezünk, tegyük ezt olyan fűszerekkel, ami kellemes ízhatást ad és egészséges.
Lúgosító zöldségek
Lúgosító étrendünkben nagy szerepe van a zöldségeknek amelyek lúgosítanak, mert szinte minden ételünkben előfordulnak.
Lúgosító gyümölcsök
Nagy része még hűtést sem igényel. Szinte egész nap fogyaszhatóak, csak ismerjük meg azokat, amelyek lúgosítanak
Konyhaműveletek 4/4. rész: Sűrítés
A sűrítés olyan konyhatechnológiai művelet, amellyel az ételre jellemző állományt alakítjuk ki.
Elmélkedés a tészta készítésről
- Na gyere próbáld! Mert milyen asszony lesz belőled ha ezt sem tudod?
Ételkészítés / Főzés / Sütés / Tálalás
Fontos! A szükségesnél kevesebb étel esetén ugyanis a vendégek többsége nem fog jóllakni, ha pedig túl sok, ak ...
Szeged jellegzetes ételei fűszerei
Szeged és környéke jellegzetes ételei, és a legjellemzőbb fűszerei
Konyhaműveletek 4/2 rész : Zölds. gyüm.
A zöldségeket tisztítani és darabolni kell, mielőtt az ételeket elkészítenénk, illetve az asztalra kerülnének.
Konyhaműveletek 4/3 rész : Tészták
A tészták tipikusan cukrászipari ételanyagok, de előfordulnak a szakácsfeladatok során is.
Húsvét napját ünnepeljük!
J-ól meglocsolnak, hogy ne hervadjunk el.
Ü-nnepünk így telik, mi együtt örülünk.
A tökéletes sertésszelet titka
A sertésszelet édes-savanyú mártással: A család kerti partijának sztárja
Édes hagyomány karácsonyra
A szaloncukor készítése nem ördöngösség, de igényel némi türelmet és kreativitást.
Habostorta rövid élete
Egy habostorta nem csupán édesség – igazi műalkotás, amely a cukrász keze alatt születik, és rövid, de ragyog ...
ÍzVilága cikkajánló
Konyhaműveletek 4/2 rész : Zölds. gyüm.
Információk, Egyéb
A zöldségeket tisztítani és darabolni kell, mielőtt az ételeket elkészítenénk, illetve az asztalra kerülnének.
Pitypangsaláta "Lúgosító módra"
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Bár a pitypang egyre ismertebb főzési alapanyaga a magyar konyháknak, mégis ritkán használjuk.
Vegyes zöldségleves
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerint: Az arányok nem számítanak.
Ha valami hiányzik az sem baj.
Csirkemell másképp!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Csirkemell sokunk étrendjében örök klasszis és nemcsak a diétázók és valamilyen különleges étrendet követő ...
Tejszínes gombamártás
Főételek, Egytálételek
Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.
Főzött (párolt) fejessaláta
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Fejessalátát pici olívaolajon párolhatjuk is majd ízesítve kiváló salátát kapunk.
Lúgosító gyümölcsök
Információk, Egyéb
Nagy része még hűtést sem igényel. Szinte egész nap fogyaszhatóak, csak ismerjük meg azokat, amelyek lúgosítanak
Batáta, tepsiben sütve:
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. másfél óra alatt puhára sütjük. Vigyázzunk rá, ne égjen meg.
Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek/Levesek, Levesek
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.