Rántott szezámmagos karfiolrózsák

Rántott szezámmagos karfiolrózsák


Rántott szezámmagos karfiolrózsák 

 Hozzávalók két személyre:

- 1db közepes méretű karfiol (Ph lúgos)

- 3 db közepes batáta (Ph lúgos)

- 3 db tojás (Ph savas )

- kukoricaliszt a panírhoz (Ph lúgos)
 
- kevés szezámmag (Ph enyhén lúgos)

- 1/2 l étolaj olíva, vagy más (Ph lúgos)

- só 

Elkészítése:

- Karfiolt rózsákra szedjük és félig megfőzzük enyhén sós vízben

- Majd kiszedjük és lecsurgatjuk róla a vizet

- Leütjük a tojásokat, sót teszünk bele és felverjük őket

- Közben feltesszük melegedni a sütéshez az olajat

- Karfiolrózsákat meghempergetjük kukorica lisztben, majd a felvert tojásban

- Beletesszük őket az olajba, a tetejüket meghintjük szezámmaggal,

- Majd mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

-  Vigyázzunk a karfiolra, mert nagyon törékeny.

Tálalhatjuk! Köretként batáta csipszet adtam mellé.

 

Irina

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Házi készítésű árpakávé
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az árpakávé könnyen emészthető ital, jót tesz a betegeknek és lábadozóknak, kisgyermekeknek és idős embereknek....
Konyhaműveletek 4/3 rész : Tészták
Információk, Egyéb
A tészták tipikusan cukrászipari ételanyagok, de előfordulnak a szakácsfeladatok során is.
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
.Változatos ételeket lehet belőle készíteni, egyik legismertebb a sült hekk.
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Sült hekk, sütőtökpürével, héjában főtt burgonyával, olívaolajban átsütve, kaliforniai paprikával díszítve.
Mézes-Ananászos sárgarépa köret
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A mézzel és egy kis ananásszal párolt sárgarépa például mennyei, gyors és olcsó, és egészségesebbé teszi ...
Meggyleves egyszerűen
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy. Én nem magozom ki, mert így tet ...
Pitypangsaláta "Lúgosító módra"
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Bár a pitypang egyre ismertebb főzési alapanyaga a magyar konyháknak, mégis ritkán használjuk.
Az ízletes marhapörkölt
Főételek, Pörköltek
Lehetőleg főzzük jó szaftosra! Ne salnáljuk belőle a vöröshagymát, mert ettől lesz jó szaftos!
Lúgosító magvak/őrlemények
Információk, Egyéb
Szervezetünk pH-értékének normál szinten tartása nagyon fontos az egészségünk szempontjából 1-től 14-ig terj ...

További cikkek »