Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával

Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával


Pulykaszárnyközép burgonyával és céklával tepsiben sütve

Nagyon fontos dolognak tartom, hogy ételeink finomak legyenek, lehetőleg gyorsan el lehessen készíteni és a harmadik szempont, hogy minél gazdaságosabban ki tudjunk hozni egy ebédet, vagy bármely étkezést. Nem azt mondom, hogy drága alapanyagokból soha ne készítsünk ételeket, mert így nem igaz. Az olcsóbb, egyszerű alapanyagokból is nagyon finom ételeket lehet készíteni.

A ma bemutatott receptem is ilyen. Mindössze öt alapanyag amit felhasználtam hozzá.

- 2 db pulykaszárnyközép

- 5-6 db burgonya

- fél vagy egész kaliforniai paprika

- 1 db cékla

- só

- kevés olaj

Az alapanyagokat tisztítás után kiolajozott tepsibe raktam a lenti kép szerint. Természetesen sót szórtam a burgonyára és megkevertem, utána tettem rá a sózott húsokat. Ha a burgonya nem volt elég vizes, tehetünk alá kb. fél deciliter vizet is, hogy majd a készétel ne legyen nagyon száraz.

Most így betettem a felmelegített sütőbe...

Majd, elővettem egy formás céklát, héjastul és nagyon alaposan megtisztítottam, megkapartam egy kicsit majd megmostam és beletettem a sütőben lévő tepsi sarkába. a burgonya mellé, hogy ez is megsüljön a többivel együtt.

Sütés közben érdemes néha ránézni az ételre a sütőben és a sütés vége felé a burgonyát legalább egyszer megkeverni, hogy ami felül volt az is megpuhuljon. A húsokat is érdemes átfordítani egyszer.

Ha puhára sült minden akkor tálalhatjuk.

Mi célt szolgál itt a cékla? Amikor megsült (kicsit roppanósra) leszedem a héját, felszeletelem és az ételra rakom a burgonya mellé. Köret? Saláta? Ki hogyan nevezi. Egy-két vitamindús falatka.

Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Természetesen mindenki úgy ízesíti, fűszerezi ahogyan szeretné. Amit bizton állíthatok, hogy az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele. Legyen az házi befőtt avagy konzerv.


Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Csirkemell másképp!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Csirkemell sokunk étrendjében örök klasszis és nemcsak a diétázók és valamilyen különleges étrendet követő ...
A GULYÁSLEVES! Te hogy készíted?
Információk, fontos
Több forrás is megegyezik abban, hogy az étel születését, elterjedését az alföldi pásztorélethez kapcsolja
Ismerd meg ételeinket, receptjeinket!
Információk, fontos
Egy kis kreativitást, néhány új ötletet beletéve, a legízletesebb ételek születhetnek meg.
Meggyleves egyszerűen
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy. Én nem magozom ki, mert így tet ...
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Sült hekk, sütőtökpürével, héjában főtt burgonyával, olívaolajban átsütve, kaliforniai paprikával díszítve.
Főzött (párolt) fejessaláta
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Fejessalátát pici olívaolajon párolhatjuk is majd ízesítve kiváló salátát kapunk.
Csirkemell másképp!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Csirkemell sokunk étrendjében örök klasszis és nemcsak a diétázók és valamilyen különleges étrendet követő ...
Szilvalekváros gombóc
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Egy finom leves után...
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...

További cikkek »