Lúgosító gyümölcsök
Lúgosító gyümölcsök
A gyümölcsök azok a termékek, amelyek mindennap nagyban segítik áthidalni a főétkezések közötti időszakot, mert mindig kéznél vannak amikor csak egy kicsit úgy érezzük, hogy megéheztünk.
Nagy része még hűtést sem igényel. Szinte egész nap fogyaszhatóak, csak ismerjük meg azokat, amelyek lúgosítanak és ezáltal szervezetünkre jótékony hatást gyakorolnak. Sok főtt és sült ételünk alapanyaga is, valamint finom kompótok és befőttek is készíthetők belőlük.
Erősen lúgosító gyümölcsök:
Citrom, dinnye, lime, grapefruit, mangó, papaya, kókusz, meggy, sárgabarack, banán, datolya, mazsola
Lúgosító gyümölcsök:
Datolya, füge, sárgadinnye, szőlő, kivi, alma, körte, mazsola,
Lúgos gyümölcsök:
Bár úgy tűnhet, hogy a citrusfélék savasítanak, de ezek valójában lúg termelők.
Miért van ez így? Mert a szerves savak lebomlanak a vízben, ami semleges, a folyamat során pedig bikarbonát képződik, ami erősen lúgos.
Ez alapján lúgosító gyümölcs még: az ananász, a málna és a görögdinnye is.
Enyhén lúgosító gyümölcsök:
Narancs, banán, cseresznye, ananász, barack, avokádó, kókuszdió, meggy, banán
Savas, de mégis lúgosító gyümölcsök: grapefruit, citrom
ÍzVilága cikkajánló