Tejszínes gombamártás

Tejszínes gombamártás


Tejszínes gombamártás

Hozzávalók 2-3 személyre:

- 20-30 dkg gomba (szeletelt)

- 2-3 ek olívaolaj

- 1 db közepes méretű vöröshagyma (apróra vágott)

- só ízlés szerint

- bors ízlés szerint

- tárkony ízlés szerint

- 2-3 evőkanál finomliszt

- 2-3 dl szárnyas alaplé 

- 1 dl vörösbor (elhagyható, de akkor alapléből kicsit több kell))

- 1.5 dl főzőtejszín

 
 
 Elkészítés

- A hagymát az olajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, tárkonnyal, majd meghintjük az átszitált liszttel.

- Lassan felöntjük a csirkelével, és hozzáöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a gombát. Én nem tettem bele vörösbort. Alaplével helyettesítettem.

- 5 percig forralva, félsűrű mártássá főzzük.

- Végül hozzáadjuk a tejszínt, és 2 perc alatt kész a mártás.



Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.

Ekkor már így egy komplett ebédet tehetünk az asztalra.

Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága cikkajánló

Csirkemell másképp!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Csirkemell sokunk étrendjében örök klasszis és nemcsak a diétázók és valamilyen különleges étrendet követő ...
A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét hoz.
Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Előételek/Levesek, Levesek
Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére
Sült csibemáj hagymával rozmaringgal
Főételek, Sültek
Csibemáj azaz egyszerű alapanyag, mely amellett, hogy kevés kell belőle és olcsó is
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. I.rész
Főételek, Egytálételek
A húsokat beletettem egy közepes fazékba és hidegvízzel felengedtem, hogy bőven ellepje a húst
Szegedi csirkegulyás csipetkével
Főételek, Egytálételek
Először is főzzünk egy hagyományos csirkegulyáslevest sok zöldséggel, pirospaprikával, enyhén csípősen.
Meggyleves egyszerűen
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy. Én nem magozom ki, mert így tet ...
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. II.rész
Főételek, Egytálételek
Sertésköröm rántva sültburgonyával és paprikával

További cikkek »