Brassói aprópecsenye "Lúgosító módra"

Brassói aprópecsenye "Lúgosító módra"


Brassói aprópecsenye "Lúgosító módra"

Lássunk neki!

Az eredeti brassói aprópecsenye sertéshúsból és bugonyából készül. Módosítsunk rajta!

A hús legyen csirkemell, a burgonyát cseréljük batátára (édesburgonyára).

Hozzávalók két személyre:

50-70 dkg csirkemell (lúgos PH)

50-70 dkg tisztított, meghámozott batáta (közepesen lúgos PH)

1/2 liter olaj a batáta sütéséhez (ha lehet akkor olíva olaj lúgos a PH)

1db vöröshagyma (erősen lúgos PH)

1db fokhagyma (erősen lúgos PH)

bors

és a díszítéshez valami zöldség


Elkészítése:

Serpenyőbe kevés (3-4 evőkanál) olajat teszünk, rátesszük a vöröshagymát, félig megdinszteljük, beletesszük az összekockázott  csirkemellet, kevés sót és borsot, ha szükséges akkor kb. fél deciliter vizet is. Megsütjük, zsírjára pirítjuk. Csirkemell gyorsan megpuhul, nem kell sokáig sütni. Fűszerezzük.

Másik serpenyőben feltesszük az olajat és megsütjük benne az összekockázott batátát.

Ha mindkettő kész, összeöntjük, sózzuk borsozzuk(jó bőven, mert a hús is és a batáta is megkívánja) Rányomunk 3-5 gerezd fokhagymát és kíméletesen összekeverjük, majd tálaljuk.

Én most nem kevertem össze, hanem a tálba egymás mellé raktam.


Ehhez az ételhez szinte bármilyen saláta megfelel, én ma pitypangsalátával tálaltam.

A saláta elkészítési módját itt találod:

https://lugositoetelek.izvilaga.hu/adatlap/pitypangsalata_lugosito_modra/212

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Főtt csemege kukorica és a bajúsz
Speciális receptek, Vegetáriánus receptek
A nyár és kora ősz egyik kedvence a friss, főtt csemegekukorica – vajjal, sóval megkenve igazi csemege.
Szegedi csirkegulyás csipetkével
Főételek, Egytálételek
Először is főzzünk egy hagyományos csirkegulyáslevest sok zöldséggel, pirospaprikával, enyhén csípősen.
Tyúkhúrsaláta almával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A tyúkhúr íze kellemes, édeskés, friss fűízű, virágok is ehetőek, ízük semleges.
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. I.rész
Főételek, Egytálételek
A húsokat beletettem egy közepes fazékba és hidegvízzel felengedtem, hogy bőven ellepje a húst
Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek
Információk, Egyéb
Ha már fűszerezünk, tegyük ezt olyan fűszerekkel, ami kellemes ízhatást ad és egészséges.
Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek/Levesek, Levesek
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.
Lúgosító gyümölcsök
Információk, Egyéb
Nagy része még hűtést sem igényel. Szinte egész nap fogyaszhatóak, csak ismerjük meg azokat, amelyek lúgosítanak
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!
Burgonyafőzelék naturan
Egyéb receptek, Köretek
Frissen sült húsokkal, fasírttal igen ízletes lesz az ebédünk.!

További cikkek »