Káposzta saláta
Káposzta saláta
Hozzávalók 2-4 fő részére:
1 db kisebb fej káposzta,
zöldségek a díszítéshez, ami van otthon,
só, ecet, köménymag és cukor.
Elkészítése:
Káposztát leszeljük, ízlés szerint sózzuk,egy fél ek.ecetet öntünk rá, aki édesen szereti tegyen rá fél vagy egy ek. cukrot is.
Összekeverjük, majd állni hagyjuk egy fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
Utána tálaljuk vagy egyben vagy adagokban, és díszítjük ízlés szerint. Köménymagot csak az tegyen rá, aki szereti!
Én egyben szoktam, mert így mindenki annyit szed amennyit el tud fogyasztani és nem marad a tányérokon.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk?
ÍzVilága cikkajánló
Reggeliző lángoska
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel és ol ...
A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét hoz.
Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek/Levesek, Levesek
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.
Édes hagyomány karácsonyra
Információk, Egyéb
A szaloncukor készítése nem ördöngösség, de igényel némi türelmet és kreativitást.
Meggyleves egyszerűen
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy.
Én nem magozom ki, mert így tet ...
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Sült hekk, sütőtökpürével, héjában főtt burgonyával, olívaolajban átsütve, kaliforniai paprikával díszítve.
Sült birsalma
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!
Vegyes zöldségleves
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerint: Az arányok nem számítanak.
Ha valami hiányzik az sem baj.
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...