Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. II.rész
Sertésköröm rántva sültburgonyával és paprikával
Elkészítése:
Mint ahogy már az első részben leírtam https://szeged.izvilaga.hu/adatlap/kocsonya_rantott_korom_csulokpork_iresz/437 a kocsonyaléből kivettem a...
- kettéhasított főtt sertéskörmöket és kicsontoztam őket,
- megforgattam lisztben, tojásban és zsemlemorzsában,
- majd olajban kisütöttem őket.

Sültburgonyával tálaltam. Hozzá káposztasalátát készítettem.
Folytatás a III. résszel :
https://szeged.izvilaga.hu/adatlap/kocsonya_rantott_korom_csulokpork_iiiresz/443
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk?
ÍzVilága cikkajánló
Főzőtök előkészítése a fagyasztásra
Információk, Javaslatok/Praktikák
Felhasználása: Kiolvasztás után, úgy használjuk, mintha teljesen friss lenne.
Szalagos fánk
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük. Majd meghintjük porcukorral.
Édes hagyomány karácsonyra
Információk, Egyéb
A szaloncukor készítése nem ördöngösség, de igényel némi türelmet és kreativitást.
Karfiol és csirkemell kukoricadarában
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A készétel nagyon ropogós, mert kukoricadarában van megforgatva a hós és a karfiol is.
Konyhaműveletek 4/1 rész : Húsok
Információk, Javaslatok/Praktikák
A konyhai műveletek alatt azon tevékenységeket értjük, melyek révén az ételt elkészítésre és fogyasztásra a ...
Szeged jellegzetes ételei fűszerei
Információk, Egyéb
Szeged és környéke jellegzetes ételei, és a legjellemzőbb fűszerei
Tejszínes gombamártás
Főételek, Egytálételek
Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.
Fejessaláta paradicsommal tálalva
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ennél egyszerűbben elkészíthető salátát elképzelni sem tudok.
Brassói aprópecsenye "Lúgosító módra"
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A hús legyen csirkemell, a burgonyát cseréljük batátára (édesburgonyára)