Reggeliző lángoska


Reggeliző lángoska

Sokszor gondot jelent számomra a reggeli készítése, mert én a lúgosító ételeket fogyasztom, azaz a magam által szabott lúgosító diétát követem, a férjem viszont az un. hagyományos magyaros ételeket fogyasztja. Az Ő reggelijének mindenkor el kell hogy készüljön, viszont én is szeretnék valami finomat enni, ezért olyan reggelit kell készíteni amelyik mindkettőnknek jó és minél kevesebb plusz munkával, módosítással el tudom készíteni.

Ez a lángoska épp ilyen, mert az alapot elkészítem, kettő részre osztom és az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel  és olívaolajban sütöm.

Lássuk mi kell hozzá és hogyan készül?

Hozzávalók két személyre:

- 2-3 tojás, (enyhén savas)

- 1 pohár kefir vagy joghurt,(enyhén savas)

- 40-50 dkg apróra vágott párizsi vagy sonkaszelet (enyhén savas)

- 20 dkg liszt  (egyikbe fehérliszt másikba rizsliszt)(enyhén savas)

- só,

- esetleg néhány szál összevágott zöldhagyma (erősen lúgos)

- olívaolaj (erősen lúgos)

- olaj a kisütéshez.(lúgos)


Elkészítése:

- Tojásokat leütjük, hozzáöntjük a joghurtot vagy kefírt, beletesszük az összekockázott párizsi vagy sonkaszeleteket, zöldhagymát és összekeverjük.

- Itt van az a pont, amikor ketté vesszük a keveréket.

1.)  Egyik felébe síma fehér lisztet keverek és bármilyen olajban kisütöm (nagyobb rányéron lévő)

2.) A másik felébe rizslisztet keverek és olívaolajban sütöm ki. Ez a lúgosító étrend szerinti. (kis tányéron)

Ennél az ételnél lehet elcsúszott egy kicsi a 80-20% lúgos - savas  arány, de a kivétel erősíti a szabályt:)

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Főzött (párolt) fejessaláta
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Fejessalátát pici olívaolajon párolhatjuk is majd ízesítve kiváló salátát kapunk.
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...
Mézes-Ananászos sárgarépa köret
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A mézzel és egy kis ananásszal párolt sárgarépa például mennyei, gyors és olcsó, és egészségesebbé teszi ...
Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek/Levesek, Levesek
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.
Lúgosító magvak/őrlemények
Információk, Egyéb
Szervezetünk pH-értékének normál szinten tartása nagyon fontos az egészségünk szempontjából 1-től 14-ig terj ...
Krumplis tészta savanyúságokkal
Főételek, Egytálételek
A legfinomabb, ha kovászos vagy savanyú uborkával esszük, de bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.
Habostorta rövid élete
Információk, Egyéb
Egy habostorta nem csupán édesség – igazi műalkotás, amely a cukrász keze alatt születik, és rövid, de ragyog ...
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. I.rész
Főételek, Egytálételek
A húsokat beletettem egy közepes fazékba és hidegvízzel felengedtem, hogy bőven ellepje a húst
Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek
Információk, Egyéb
Ha már fűszerezünk, tegyük ezt olyan fűszerekkel, ami kellemes ízhatást ad és egészséges.

További cikkek »