Reggeliző lángoska


Reggeliző lángoska

Sokszor gondot jelent számomra a reggeli készítése, mert én a lúgosító ételeket fogyasztom, azaz a magam által szabott lúgosító diétát követem, a férjem viszont az un. hagyományos magyaros ételeket fogyasztja. Az Ő reggelijének mindenkor el kell hogy készüljön, viszont én is szeretnék valami finomat enni, ezért olyan reggelit kell készíteni amelyik mindkettőnknek jó és minél kevesebb plusz munkával, módosítással el tudom készíteni.

Ez a lángoska épp ilyen, mert az alapot elkészítem, kettő részre osztom és az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel  és olívaolajban sütöm.

Lássuk mi kell hozzá és hogyan készül?

Hozzávalók két személyre:

- 2-3 tojás, (enyhén savas)

- 1 pohár kefir vagy joghurt,(enyhén savas)

- 40-50 dkg apróra vágott párizsi vagy sonkaszelet (enyhén savas)

- 20 dkg liszt  (egyikbe fehérliszt másikba rizsliszt)(enyhén savas)

- só,

- esetleg néhány szál összevágott zöldhagyma (erősen lúgos)

- olívaolaj (erősen lúgos)

- olaj a kisütéshez.(lúgos)


Elkészítése:

- Tojásokat leütjük, hozzáöntjük a joghurtot vagy kefírt, beletesszük az összekockázott párizsi vagy sonkaszeleteket, zöldhagymát és összekeverjük.

- Itt van az a pont, amikor ketté vesszük a keveréket.

1.)  Egyik felébe síma fehér lisztet keverek és bármilyen olajban kisütöm (nagyobb rányéron lévő)

2.) A másik felébe rizslisztet keverek és olívaolajban sütöm ki. Ez a lúgosító étrend szerinti. (kis tányéron)

Ennél az ételnél lehet elcsúszott egy kicsi a 80-20% lúgos - savas  arány, de a kivétel erősíti a szabályt:)

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Reggeliző lángoska
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel és ol ...
Tojásrántotta karfiolrózsával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Reggeli készítésénél is fontos szempont, hogy gyorsan és finomat készítsünk.
Főzőtök előkészítése a fagyasztásra
Információk, Javaslatok/Praktikák
Felhasználása: Kiolvasztás után, úgy használjuk, mintha teljesen friss lenne.
Komplett lúgosító ebéd
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Vegyes zöldségleves zöldborsóval, sült hekk sütőtökpürével és héjában főtt sült burgonyával
Sült hekk köretekkel
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Halételekre azt mondják, hogy a legegészségesebb ételek. Ph értékük az enyhén savas kategóriába van sorolva.
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. III.rész
Főételek, Egytálételek
Csülökpörkölt főtt burgonyával és káposztasalátával.
Lúgosító gyümölcsök
Információk, Egyéb
Nagy része még hűtést sem igényel. Szinte egész nap fogyaszhatóak, csak ismerjük meg azokat, amelyek lúgosítanak
Konyhaműveletek 4/3 rész : Tészták
Információk, Egyéb
A tészták tipikusan cukrászipari ételanyagok, de előfordulnak a szakácsfeladatok során is.
Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek
Információk, Egyéb
Ha már fűszerezünk, tegyük ezt olyan fűszerekkel, ami kellemes ízhatást ad és egészséges.

További cikkek »