Reteksaláta a kertből!
Reteksaláta a kertből
Hozzávalók:
- 2-3 csomó hónapos retek
- 10 százalékos ecet,
- só
- Egy pici olívaolaj
Elkészítése:
- Retekgumókat megtisztítjuk, ízlés szerint felszeleteljük.
- Enyhén megsózzuk.
- Adunk hozzá kevés ecetet.
- Ezenkívül olyan fűszert is amit szeretünk, ha szükség van rá.
Megkeverjük és fél óráig hagyjuk összeérni az ízeket.
Ez így a lúgosító diéta szerint készült.
Azonban, ha teszünk rá egy kis cukrot, a saláta sokkal finomabb, de nálam nem ez a lényeg!

Készítette: Irina
Tetszett a cikk?
ÍzVilága cikkajánló
Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Mákostésztát szinte mindenki szereti. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés jellemzi.
Szalagos fánk
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük. Majd meghintjük porcukorral.
Az ízletes marhapörkölt
Főételek, Pörköltek
Lehetőleg főzzük jó szaftosra! Ne salnáljuk belőle a vöröshagymát, mert ettől lesz jó szaftos!
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. II.rész
Főételek, Egytálételek
Sertésköröm rántva sültburgonyával és paprikával
Szilvalekváros gombóc
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Egy finom leves után...
Krumplileves kicsit másképp
Előételek/Levesek, Levesek
Krumplileves debrecenivel és édes-savanyú mártással is ízesítve!
Habostorta rövid élete
Információk, Egyéb
Egy habostorta nem csupán édesség – igazi műalkotás, amely a cukrász keze alatt születik, és rövid, de ragyog ...
Káposzta saláta
Egyéb receptek, Köretek
Köménymagot csak az tegyen rá, aki szereti!
Sertéspörkölt főtt burgonyával
Főételek, Pörköltek
Általában gazdagon fűszerezzük, az erős és csípősebb ízeket is bátran használjuk hozzá.