Sült birsalma


Sült birsalma (PH lúgos)

Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!

Hogy is néz ki és hogyan használjuk?

Hát először is amit tudni kell róla: Amíg nem teljesen érett, addig nagyon kemény és nagyon szőrös a héja. Megtisztítása nem könnyű és a szeletelése sem.

Nem akarok ezzel senkit elrettenteni a birsalmától, mer megéri a fáradozást.

 

1.) Tegyük bő vízbe az almákat, fogjunk egy erős körömkefét, (amit csak a konyhában használunk) keféljük át az almákat keményen és addig amíg egyetlen szőrt is látunk rajta. Ügyeljönk az almák végeire is, hogy azok is tiszták legyenek! Utána 2-3 soron mossuk át, öblítsük le őket, most már folyóvízben. Ha a héja itt-ott hibás, vágjuk ki belőle! Sütés közben ez beszárad, tökéletes lesz.

2.) Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket bele. Lehet szorosra is mert egy kicsit összeesnek.

3.) Középmeleg sütőbe tesszük és kb. 1,5-2 óra alatt szép világosbarnára és puhára sülnek.

     Vigyázz rá, ne legyen a sütő nagyon forró, ne égesd meg a külsejét!

Ízesíteni semmivel nem szoktam! Így tökéletes ahogy van. Nincs agyon sütve, lédús, de nem folyik! 

Héjastól fogyasztható, de ha szeretnéd meg is hámozhatod sütés után.

Jóétvágyat hozzá!

Birsalmafa virága!

Recept: Irina
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Konyhaműveletek 4/4. rész: Sűrítés
Információk, Egyéb
A sűrítés olyan konyhatechnológiai művelet, amellyel az ételre jellemző állományt alakítjuk ki.
Batáta, tepsiben sütve:
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. másfél óra alatt puhára sütjük. Vigyázzunk rá, ne égjen meg.
Az ízletes marhapörkölt
Főételek, Pörköltek
Lehetőleg főzzük jó szaftosra! Ne salnáljuk belőle a vöröshagymát, mert ettől lesz jó szaftos!
Feketeberkenye lekvár és hasznossága
Információk, Javaslatok/Praktikák
Gazdag C-vitaminban, K-vitaminban, B-vitaminokban, mangánban és káliumokban, ami támogatja az immunválaszt és csö ...
Konyhaműveletek 4/3 rész : Tészták
Információk, Egyéb
A tészták tipikusan cukrászipari ételanyagok, de előfordulnak a szakácsfeladatok során is.
Szeged és környéke mindennapos ételei
Kiemeltek, Ajánló
Útnak indítjuk receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és Szeged környéki ételeket mutatunk be, amelyek a konyh ...
Brassói aprópecsenye "Lúgosító módra"
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A hús legyen csirkemell, a burgonyát cseréljük batátára (édesburgonyára)
Kapormártás és a " kapor "
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Kapor egy egynyári, illatos fűszernövény a zellerfélék családjából, amelynek tudományos neve Anethum graveolens.
Sertéspörkölt főtt burgonyával
Főételek, Pörköltek
Általában gazdagon fűszerezzük, az erős és csípősebb ízeket is bátran használjuk hozzá.

További cikkek »