Vegyes zöldségleves


Vegyes zöldségleves

Hozzávalók:

Tetszés szerint: Az arányok nem számítanak.

Ha valami hiányzik az sem baj.

 

      sárgarépa,

     petrezselyem, a zöldje is,

     borsó,

     1-2 db burgonya

     1-2 db zöldpaprika

     1-2 db paradicsom

     1-2 ek. étolaj

     só , bors

     törött paprika

     tejföl és kevés cukor, ha valaki édesen szereti.

 

     Galuskához: liszt és egy db tojás


Elkészítése:

     Zölségeket, burgonyát tiszítás után felkockázzuk,

     Fazékba öntünk egy kis étolajat 1 max. 2 ek-val,

     megdinszteljük benne a zöldségeket,

     teszünk rá egy kevés törött paprikát és felengedjük vízzel.

     sózzuk, borsozzuk, majd forrás után lassabban tovább főzzük.


Közben: 1gy tojásból galuskát készítünk és bele csurgatjuk vagy szaggatjuk.

                Majd készre főzzük.

Ha a család édesen szereti, tegyünk bele egy kis cukrot is.

Tálalhatjuk! Tehetünk mellé tejfölt is.

Jó étvágyat!

 
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Batáta chips, akár köretként is
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az édesburgonya nagyon távoli rokonságban van a hagyományos burgonyával, bár ezt is burgonyának nevezzük
Házi készítésű árpakávé
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az árpakávé könnyen emészthető ital, jót tesz a betegeknek és lábadozóknak, kisgyermekeknek és idős embereknek....
Ismerd meg ételeinket, receptjeinket!
Információk, fontos
Egy kis kreativitást, néhány új ötletet beletéve, a legízletesebb ételek születhetnek meg.
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az olcsóbb, egyszerű alapanyagokból is nagyon finom ételeket lehet készíteni.
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele.
Ételkészítés / Főzés / Sütés / Tálalás
Információk, Egyéb
Fontos! A szükségesnél kevesebb étel esetén ugyanis a vendégek többsége nem fog jóllakni, ha pedig túl sok, ak ...
Kapormártás és a " kapor "
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Kapor egy egynyári, illatos fűszernövény a zellerfélék családjából, amelynek tudományos neve Anethum graveolens.
Sült csibemáj almával, rukkolával
Főételek, Sültek
A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó pá ...
Petrezselymes burgonya
Egyéb receptek, Köretek
Az állagát a főtt burgonyán hagyott lé mennyiségével szabályozhatod.

További cikkek »