Vegyes zöldségleves


Vegyes zöldségleves

Hozzávalók:

Tetszés szerint: Az arányok nem számítanak.

Ha valami hiányzik az sem baj.

 

      sárgarépa,

     petrezselyem, a zöldje is,

     borsó,

     1-2 db burgonya

     1-2 db zöldpaprika

     1-2 db paradicsom

     1-2 ek. étolaj

     só , bors

     törött paprika

     tejföl és kevés cukor, ha valaki édesen szereti.

 

     Galuskához: liszt és egy db tojás


Elkészítése:

     Zölségeket, burgonyát tiszítás után felkockázzuk,

     Fazékba öntünk egy kis étolajat 1 max. 2 ek-val,

     megdinszteljük benne a zöldségeket,

     teszünk rá egy kevés törött paprikát és felengedjük vízzel.

     sózzuk, borsozzuk, majd forrás után lassabban tovább főzzük.


Közben: 1gy tojásból galuskát készítünk és bele csurgatjuk vagy szaggatjuk.

                Majd készre főzzük.

Ha a család édesen szereti, tegyünk bele egy kis cukrot is.

Tálalhatjuk! Tehetünk mellé tejfölt is.

Jó étvágyat!

 
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az olcsóbb, egyszerű alapanyagokból is nagyon finom ételeket lehet készíteni.
Csirkemell másképp!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Csirkemell sokunk étrendjében örök klasszis és nemcsak a diétázók és valamilyen különleges étrendet követő ...
Pitypangsaláta "Lúgosító módra"
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Bár a pitypang egyre ismertebb főzési alapanyaga a magyar konyháknak, mégis ritkán használjuk.
A GULYÁSLEVES! Te hogy készíted?
Információk, fontos
Több forrás is megegyezik abban, hogy az étel születését, elterjedését az alföldi pásztorélethez kapcsolja
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!
Csirkemell másképp!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Csirkemell sokunk étrendjében örök klasszis és nemcsak a diétázók és valamilyen különleges étrendet követő ...
Kapormártás és a " kapor "
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Kapor egy egynyári, illatos fűszernövény a zellerfélék családjából, amelynek tudományos neve Anethum graveolens.
Tojásrántotta karfiolrózsával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Reggeli készítésénél is fontos szempont, hogy gyorsan és finomat készítsünk.
A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét hoz.

További cikkek »