Szalagos fánk
Szalagos fánk

A fánk az egyik legkedveltebb kelt tésztánk.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dl tej
5 dkg porcukor
3 dkg élesztő
2 db tojássárgája
3 cl rum
5 dkg vaj
1 csipet só
5 dl étolaj, a sütéshez.
Elkészítése:
Tejből, lisztből, cukorból, élesztőből kovászt készítünk.
Langyos helyen felfuttatjuk.
Porcukorral a tojássárgáját habosra verjük,
Hozzáadjuk a rumot és a tejet is,
Majd összedolgozzuk a vajjal és a kovásszal is.
Megkelesztjük, majd kb. újnyi vastagságúra nyújtjuk.
Szaggatóval kiszaggatjuk.
Utána olajban kisütjük mind a két felét szép aranysárgára.

Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük.
Majd a tetejét meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a cikk?
ÍzVilága cikkajánló
Húsvét napját ünnepeljük!
Információk, Egyéb
J-ól meglocsolnak, hogy ne hervadjunk el.
Ü-nnepünk így telik, mi együtt örülünk.
Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Előételek/Levesek, Levesek
Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére
Csirkemell másképp!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Csirkemell sokunk étrendjében örök klasszis és nemcsak a diétázók és valamilyen különleges étrendet követő ...
A szegedi halászlé története
Információk, fontos
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.
Egy gyors fánk receptje
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Gyorsan elkészíthető édesség ebédre, egy jó kis leves után, vagy egyszerűen csak délutáni desszertként fogyasztva.
Szegedi csirkegulyás csipetkével
Főételek, Egytálételek
Először is főzzünk egy hagyományos csirkegulyáslevest sok zöldséggel, pirospaprikával, enyhén csípősen.
Házi készítésű árpakávé
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az árpakávé könnyen emészthető ital, jót tesz a betegeknek és lábadozóknak, kisgyermekeknek és idős embereknek....
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele.
Lúgosító gyümölcsök
Információk, Egyéb
Nagy része még hűtést sem igényel. Szinte egész nap fogyaszhatóak, csak ismerjük meg azokat, amelyek lúgosítanak