Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel

Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel


Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel

Hozzávalók 2-4 személyre:

     30-60 dkg színhús, én sertéscombból szoktam készíteni

     Zöldségek: sárgarépa, petrezselyem, zeller

     Esetleg kevés karaláb vagy karfiol

     Paradicsom, paprika

     vöröshagyma,

     Citrom

     Tejföl

     Tárkony, só, bors

Elkészítése:

A húst felkockázom, majd harminc, negyven percig hideg vízben áztazom, hogy a vér kiázzon belőle és főzés közben ne habozzon a leves.

Zöldségeket megtisztítom, kb akkora kockákra vágom, mint a húst.

Kevés olajon vagy sertészsíron megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, ráteszem a húst, pár percig ezt is dinsztelem, majd ráteszem az összevágott zöldségeket is. Egy néhány karika csípős paprika is mehet bele, de óvatosan!

A paradicsomot nem kell felkockázni, egészben tegyük bele.

Öt, nyolc percig, folyamatos kevergetés közben tovább dinsztelem, közben só és borsot teszek rá.

Felengedem vízzel. Az eddigi tartalom kb. másfélszeresével.

Felforralom, majd lassú tűzön készre főzöm. Teszek bele tárkonyt is.

Újra ízesíteni kell! 

Amikor kész, fél vagy egész citromot felkarikázok és beleteszem.

Teszek rá egy, egy, két evőkanál tejfölt is.

Tállalhatjuk!

Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére.

Nagyon szép a leves tetején és még jobb illatot varázsol levesünknek!

Sajnos nekem most nem volt.

 

Jó étvágyat

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Sült hekk köretekkel
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Halételekre azt mondják, hogy a legegészségesebb ételek. Ph értékük az enyhén savas kategóriába van sorolva.
Szeged és környéke mindennapos ételei
Kiemeltek, Ajánló
Útnak indítjuk receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és Szeged környéki ételeket mutatunk be, amelyek a konyh ...
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. I.rész
Főételek, Egytálételek
A húsokat beletettem egy közepes fazékba és hidegvízzel felengedtem, hogy bőven ellepje a húst
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...
Krumplis tészta savanyúságokkal
Főételek, Egytálételek
A legfinomabb, ha kovászos vagy savanyú uborkával esszük, de bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.
Karfiol és csirkemell kukoricadarában
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A készétel nagyon ropogós, mert kukoricadarában van megforgatva a hós és a karfiol is.
Reggeliző lángoska
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel és ol ...
Sertéspörkölt főtt burgonyával
Főételek, Pörköltek
Általában gazdagon fűszerezzük, az erős és csípősebb ízeket is bátran használjuk hozzá.
Az ízletes marhapörkölt
Főételek, Pörköltek
Lehetőleg főzzük jó szaftosra! Ne salnáljuk belőle a vöröshagymát, mert ettől lesz jó szaftos!

További cikkek »